Casa Cuxtitali (2015) living room kitchen space

Casa Cuxtitali is a project in collaboration with designers Steven van Beijeren and Dirk Gonzalez . It concerns the design and realization of a small living room and kitchen as free-standing building in Chiapas, Mexico. Traditional building methods within this area are adopted in the design and labor process of the project. The earth of the terrain is used to make adobe bricks, made by hand and feet, creating a firmly present wall as essence of the building. The Adobe wall is assigned to do its job of insulating sound, heat and providing privacy. Brick walls that are sloping down allow a diagonal view towards the valley and hide some of the neighbor’s presence.


Client: Marlou Veugelers. Images black and white by Steven van Beijeren, color by Dirk Gonzalez.


Curved adobe wall under construction, Mexico, April 2015




Sloping wall,Mexico, April 2015




Interior view, Mexico, June 2016




Column detail, Mexico, June 2016




Column detail, Mexico, June 2016




Column detail, Mexico, June 2016




Terras, Mexico, June 2016