‘Curve’ (2013) ecoplex, radiplex

This curve is situated in a former (90 degree angled) corner within the Benthum & Crouwel building of the Sandberg Institute in Amsterdam. It is created as a permanent adjustment to the interior of the building, giving an inwards attention to the space. At first it served the exhibition of the open day in February 2013, now it exists within the studio spaces of the students. To 'fade' the corner was a small gesture with minimal presence, though with definite impact to the space. Hopefully it will remain there, without a tag, without an explanation. Probably one will forget about it.





'Curve' looking up, March 2013




'Curve' as background of a studio space, March 2013




'Curve' as background in exhibition of Julia Retz, June 2013. Photograph by Sander van Wettum




'Curve' as background in the new kitchen room, Februari 2014